implant dentar oradea

Implant dentar Oradea

In secolul XXI, chirurgia dentara a atins noi dimensiuni si a evoluat pana la nivelul in care implantul dentar, inainte un lux, acum a devenit o necesitate. De asemenea, la standardele existente, un implant dentar a devenit o operatie frecvent efectuata de medicii stomatologi, cu riscuri minime si beneficii maxime.

Implantul dentar este o operatie de introducere a unei piese de titan in arcada dentara, piesa care va servi drept radacina artificiala pentru un nou dinte. Procedura este una de durata in timp, intrucat dupa operatia de introducere a piesei de titan, este nevoie de minim 6 luni pentru ca piesa respectiva sa fuzioneze cu osul si gingia, iar ultima trebuie sa se vindece si sa fie pregatita sa accepte un nou dinte.

Implantul dentar in Oradea

Dincolo de aspectul estetic (un implant dentar se apropie foarte mult, ca aspect estetic, de aspectul unui dinte natural), exista numeroase alte avantaje care trebuie luate in calcul de cineva care doreste un implant dentar: un implant inlocuieste radacina dintelui, mentinand in acelasi timp integritatea osului in limite functionale optime; imbunatateste procesul de masticatie si fizionomia fetei și este rezistent si durabil in timp.

Un implant dentar se poate efectua chiar si la o varsta inaintata, cu conditia ca starea de sanatate a pacientului sa fie una buna, sa permita efectuarea unei astfel de proceduri care (ca orice operatie implica niste riscuri) si ca starea osului in care se va face implantul sa fie una buna.

Pentru cei interesati de un implant dentar si nu numai, va invitam la clinica Dr. Spinu Alexandru, unde o echipa de medici profesionisti va asteapta sa va trateze la standarde ridicate, dar cu preturi avatajoase.

Implant dentar

Implant dentar Oradea. La clinica Dr. Spinu Alexandru se fac implanturi dentare, pornind de la cele mai simple cazuri, si incheind cu cazuri mai complicate, ce necesita proceduri  si materiale dintre cele mai performante.

Astfel, aici se utilizeaza o gama larga de implanturi dentare precum Nobel Biocare, Dentium, Euroteknika, Bredent, Bego-Semados, Megagen, MIS, Alpha Bio, Adin si se efectueaza procedurile de All on Four (Nobel Biocare), Fast and Fixed (Bredent) si Total Fix (Euroteknika).

Alte proceduri frecvent efectuate in cadrul clinicii sunt cele de augmentari osoase (constand in implantarea osului, in cazul in care osul initial nu este suficient de rezistent pentru a face fata unui implant),  Sinus Lifting, precum si prelevarea si transplantul de os autogen. Toate aceste proceduri au un mare grad de predictibilitate.

Reconstructiile osoase se fac fie pe baza recoltarilor de xenogrefe din os bovin sau prin amestecul cu os autogen (propriu). De asemenea, medicii clinicii utilizeaza membrane de colagen, pericardium si PTFE si recurg la tehnici precum GBR, Sausage GBR, Khoury Bone Grafting, Bone Block Grafting sau Titanium Mesh.

Clinica detine in dotare o centrifuga medicala, utilizata pentru obtinerea de PRF (Plasma Rich Fibrin). Aceasta rezulta din centrifugarea de sange autolog recoltat si are un rol esential in accelerarea vindecarii osoase si gingivale, avand o morbiditate minima postoperatorie.

Prin urmare, va asteptam la Clinica Dr. Spinu Alexandru pentru a beneficia de un implant dentar la standarde occidentale, efectuat de o echipa de profesionisti cu o vasta experienta in domeniu.